Sint kalender

Sinterklaas kalender 2020

“Wanneer mag ik mijn schoentje zetten?” Een heel herkenbare vraag, denk ik. En ja, kinderen zetten natuurlijk het liefst iedere dag hun schoen. Maar hoe doe je dat als je kind in twee huizen woont? Waar zijn de kinderen met pakjesavond? Bij jou of je ex-partner? En hoe doen jullie dat met de cadeautjes? Gun elkaar een blij Sinterklaasfeest.

4 tips voor een blij Sinterklaasfeest

Tip 1 Maak een planning
Bespreek op welke dagen jullie Sinterklaas willen vieren. Wil je ex-partner Sinterklaas vieren op de dag dat de kinderen normaal gesproken bij jou zijn, maak daar dan geen probleem van. Stel je flexibel op. En vaak vieren kinderen ook nog Sinterklaas bij opa en oma. Houd daar ook rekening mee met het maken van de planning.

Tip 2 Schoen zetten en cadeaus
“Dan vier ik twee keer Sinterklaas en krijg ik lekker veel cadeautjes.”. Ja, dat is natuurlijk één van de voordelen van gescheiden ouders. Maar het is echt niet nodig dat kinderen iedere dag hun schoen zetten. Of mega veel cadeaus krijgen. Maak daarom samen met je ex-partner afspraken over de dagen waarop de kinderen hun schoen mogen zetten. Laat de kinderen één verlanglijst maken en kijk daar samen naar. Spreek af wie wat koopt. Zo voorkom je dubbele cadeaus. Realiseer je dat je niet alles hoeft te kopen wat er op deze verlanglijst staat. Dat deden jullie waarschijnlijk ook niet toen jullie nog samen waren. En geloof me, het allermooiste cadeau voor jouw kind is een Sinterklaas zonder ruzie en spanningen.

Tip 3 Loslaten
Dit is misschien wel de allerbelangrijkste tip. Het Sinterklaasfeest zal anders zijn dan toen jullie nog samen waren. Maar maak samen met de kinderen nieuwe herinneringen. Geniet van wat er wel is. Hoe klein ook. Oordeel niet over de manier waarop je ex-partner Sinterklaas viert of met wie. Hij doet het anders en dat is oké. Luister oprecht naar de verhalen van je kinderen als ze thuis komen. Wil je kind graag de Sint cadeaus meenemen je ex-partner? Maak daar dan alsjeblieft geen probleem van. Je kind is blij en trots. Geniet daarvan en spreek af dat de cadeaus weer terugkomen.

Tip 4 Voorpret
Maak plezier met elkaar. Ga samen lekker knutselen. Zing samen Sinterklaasliedjes. En lees voor het slapen gaan een mooi Sinterklaasboek voor. Bak samen een heleboel pepernoten en drink warme chocolademelk. Of download mijn gratis Sint kalender. Je kind kleurt de dagen waarop het zijn/haar schoen mag zetten. Of kleurt welke dag het is en hoeveel nachtjes het nog moet slapen voordat het pakjesavond is.

Open chat
Hallo
Hallo, ik ben Esther. Heb je een vraag?