Mood tracker

Een nieuw jaar met een bijzonder begin

En dan is het zover, 2021. Een nieuw jaar met een bijzonder begin. Want de kinderen gaan na de kerstvakantie niet naar school. Nee, de eerste twee weken van het nieuwe jaar krijgen ze net als in het voorjaar van 2019 online les. Dat vraagt veel van jou als ouder. Maar ook van de kinderen. En emoties kunnen soms hoog oplopen.

Wat voelt jouw kind allemaal?

Blij, boos, verdrietig, teleurgesteld of ….? Wat voelt jouw kind allemaal? Nou, waarschijnlijk van alles. Het kunnen begrijpen, uiten, controleren én het onder woorden brengen van gevoelens dat is best wel lastig. Enneh, niet alleen voor kinderen. Maar gelukkig zijn er allerlei manieren om kinderen te helpen omgaan met gevoelens. Een mood tracker is hier een leuk en makkelijk voorbeeld van.

Even stilstaan bij je gevoelens

Een mood tracker is eigenlijk een soort kleurplaat. Maar dan één met gevoelens. Een mood tracker helpt kinderen even stil te staan bij wat zij allemaal hebben gevoeld. Je kind kleurt iedere dag de kleur die past bij het gevoel. En aan het eind van de maand heb je dan een mooi overzicht van alle gevoelens. Maar, het is trouwens ook heel leuk om zelf een mood tracker bij te houden. En dan bijvoorbeeld aan het eind van de maand met elkaar te vergelijken. Wie weet komen jullie tot verrassende ontdekkingen. Ik heb twee verschillende mood trackers gemaakt. Met of zonder ingevulde gevoelens. Kijk maar wat voor jullie het fijnste is. Ik wens jullie veel plezier met de GRATIS mood trackers.

Open chat
Hallo
Hallo, ik ben Esther. Heb je een vraag?